
Miód Manuka MGO 400+
Opis
Miód manuka, Active Manuka MGO 400+ 250g Aktywny nowozelandzki miód z krzewu Manuka o WYSOKIEJ ilości methylogloxalu w małym słoiczkuMGO 400+ jest to najczęściej wybierany miodów manuka MGO przez klientów sklepu w Polsce i na Świecie. Charakteryzuje się wysoką zawartością methylglyoxalu na poziomie 400mg/kg
Methylglyoxal jest odpowiedzialny za procesy występujące tylko w niektórych miodach z Manuka. Pojawia się na ogół we wszystkich miodach jednak natężenie jego występowania na ogół waha się pomiędzy 0 a 10mg/kg. Methylglyoxal odkryty w Miodach Manuka występuje w natężeniu od 100mg/kg do 1000mg/kg!
Firma Manuka Health bada zawartość metyloglyoxalu bazując na normach Politechniki Drezdeńskiej, na przykład MGOTM 100+ Manuka Honey został dokładnie przebadany i potwierdzono, że zawiera co najmniej 400 mg/kg dietetycznego metyloglyoxalu.
Każdy miód MGOTM Manuka Honey został przetestowany oraz uzyskał certyfikat potwierdzający zawartość minimalnej ilości dietetycznego metylogloxalu, naturalnego składnika obecnego w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach z Manka produkowanych na bazie dzikiej rośliny Manuka w Nowej Zelandii. Metyloglyoxal został zidentyfikowany na Politechnice Drezdeńskiej w Niemczech jako składnik, który nadaje Miodom Manuka niepowtarzalną wartość.
Gama produktów MGOTM Manuka Honey firmy Manuka Heath obejmuje miody o różnym natężeniu co daje konsumentom szeroki wybór w celu spełnienia ich oczekiwań. Im wyższa zawartość metyloglyoxalu tym silniejsze działanie. Nie wszystkie miody Manuka są takie same i klienci powinni być świadomi zawartości dietetycznego metyloglyoxalu tak, aby właściwości danego produktu odpowiadało ich potrzebom.
Miody Manuka są w 100% naturalnymi produktami o wyjątkowych właściwościach korzystnie wpływających na zdrowie i kondycję całego organizmu.
Methylglyoxal
Składniki: miód z krzewu Manuka 100%
Wartość odżywcza | w 100 g | w 15 g* |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1400 kJ / 334 kcal | 210 kJ / 50,2 kcal |
Tłuszcz | 0 g | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g |
Węglowodany | 82,1 g | 12,3 g |
w tym cukry | 82,1 g | 12,3 g |
Błonnik | 0 g | 0 g |
Białko | 0,3 g | 0,05 g |
Sól | 0,04 g | 0,01 g |
Methylglyoxal | >25 mg | >3,75 mg |
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna.
Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 400+ (nawet do 540,8 mg/kg MGO)
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 250 g/500g w zależności od wyboru
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia