Darmowa dostawa Dostawa bez dodatkowych kosztów już od 250 zł

Producenci

Miód manuka MGO 100+

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 82,00 zł 82.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Globalizacja i przesyt kulturą nowości powoduje zwrot w kierunku tradycji. Trend ten można zaobserwować zarówno we wzornictwie i kuchni, jak i w zakresie pielęgnacji zdrowia i urody.

Miody Manuka są w 100% naturalnymi produktami o wyjątkowych właściwościach korzystnie wpływających na zdrowie i kondycję całego organizmu.

Methylglyoxal Miodach Manuka

Za wszystkie właściwości miodów Manuka odpowiedzialny jest zidentyfikowany przez niemieckiego prof. Thomasa Henle z Politechniki Drezdeńskiej, antybakteryjny składnik występujący m.in. w miodach z Manuka -  methylglyoxal, oznaczony symbolem MGO. Methylglyoxal pojawia się na ogół we wszystkich miodach, jednak jego natężenie waha się między 0 a 10 mg/kg.

Poziomy zawartości methylglyoxalu w miodach z Manuka, w tym również w produktach Manuka Health New Zeland Ltd, są nawet tysiąckrotnie wyższe. Podczas badań przeprowadzonych na Politechnice Drezdeńskiej, analizie poddano 40 próbek miodów z całego świata różnego pochodzenia, w tym sześć rodzajów miodu z Manuka z Nowej Zelandii. Średni poziom methylglyoxalu w miodach innych niż z Manuka osiągał wartość 3.1 mg/kg, podczas gdy zagęszczenie tego składnika w sześciu miodach z Manuka wahało się pomiędzy 100 a 1000 mg/kg. Na tej podstawie badacze doszli do wniosku, że aktywność miodów była bezpośrednio związana z poziomem methylglyoxalu?

- wyjaśnia dr Krystyna Podgórska, specjalista chorób wewnętrznych, Członek Zarządu Polskiego Towarzystwa Lekarskiego.

Kolejnym dowodem potwierdzającym działanie miodów Manuka są badania prowadzone na Uniwersytecie Waikato. Dr Manley-Harris wraz z zespołem odkrył źródło właściwości miodu. Okazało się, że związek chemiczny - dihydroksyaceton (DHA), obecny w miodzie Manuka, wraz z dojrzewaniem miodu zmienia się w methylglyoxal - dodaje Kerry Paul, Dyrektor Generalny Manuka Health New Zealand Ltd.

Im większe stężenie aktywnego składnika methylglyoxalu w miodach Manuka Honey, tym ich działanie jest silniejsze. Stężenie to oznaczane jest symbolem MGO,  np. MGO 100 oznacza stężenie 100 mg methylglyoxalu na kilogram miodu. W zależności od zawartości tego składnika, miody zalecane są na różne aspekty zdrowotne, przy czym miód Active Manuka Honey 30+ jest wyłącznie miodem smakowym, zaś Active Manuka MGO 400+ i MGO 550+ to miody o bardzo wysokich właściwościach.

Miody Manuka o symbolach MGO 100+ i MGO 250+ stosowane na wzmacnianie odporności organizmu, ogólnego stanu zdrowia oraz samopoczucia.

 

Składniki: miód z krzewu Manuka 100%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >10 mg >1,5 mg

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. 

Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.

Spożywanie Miodu Manuka MGO 100+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto: 250 g / 500 g/ 1000 g  w zależności od wyboru.

Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl