Darmowa dostawa Dostawa bez dodatkowych kosztów już od 250 zł

Producenci

Miód manuka MGO 30+

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 64,00 zł 64.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane

Opis

Ogromna rzesza ludzi niezmiernie często sięga po popularne i wypróbowane naturalne sposoby, pomagające w walce z przeróżnymi przypadłościami. Jednym z produktów, który zasłużył sobie na wyjątkową uwagę jest miód uzyskiwany z nektaru kwiatów nowozelandzkiego krzewu herbacianego Manuka, charakteryzujący się rewelacyjnymi właściwościami.

Miody Manuka są w 100% naturalnymi produktami o rewelacyjnych cechach niezwykle działających na zdrowie i tężyznę całego ciała.

Methylglyoxal

Za unikalne własności miodów Manuka odpowiedzialny jest odkryty przez niemieckiego prof. Thomasa Henle z Politechniki Drezdeńskiej, antyseptyczny element występujący m.in. w miodach z Manuka methylglyoxal, oznakowany skrótem MGO. Methylglyoxal występuje prawie we wszystkich miodach, chociaż jego stężenie jest zmienne i mieści się między 0 a 10 mg/kg.

Poziomy stężenia MGO w miodach z krzewu Manuka, w tym także w artykułach Manuka Health New Zealand Ltd, mogą być prawie tysiąckrotnie wyższe. W toku badań ukończonych na Politechnice Drezdeńskiej, analizie zostało poddanych aż 40 próbek miodów różnych stron świata różnorakiego pochodzenia, w tym sześć rodzajów Miodów Manuka. Przeciętny poziom MGO w miodach innych niż z krzewu Manuka zyskiwał wartość 3.1 mg/kg, w czasie gdy zawartość owego czynnika w we wszystkich miodach z Manuka mieścilo się między 100 a 1000 mg/kg. Na bazie tych rezultatów naukowcy wnioskują, że działalność miodów była wyraźnie skorelowana z pułapem methylglyoxalu. 
- komentuje dr Krystyna Podgórska, Członek Zarządu Polskiego Towarzystwa Lekarskiego.

Nowym argumentem potwierdzającym zdrowotne oddziaływanie miodów Manuka są eksperymenty toczone na Uniwersytecie Waikato. Dr Manley-Harris wraz z zespołem zidentyfikował przyczynę własności tego miodu. Dowiedli, iż związek chemiczny - dihydroksyaceton (DHA), znajdujący się w miodach z krzewu Manuka, wraz z dojrzewaniem miodu zamienia się w MGO - komentuje Kerry Paul, Dyrektor z firmy Manuka Health New Zealand.

Miody  Manuka o oznakowaniach MGO 100+ i MGO 250+ używane na wzmaganie odporności organizmu, poprawianie ogólnego stanu zdrowia i samopoczucia. Już dziś wypróbuj właściwości miodów Manuka.

Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 30 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych Miodach Manuka).

Składniki: miód z krzewu Manuka 50%, miód wielokwiatowy 50%

Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334 kcal 210 kJ / 50,2 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0,3 g 0,05 g
Sól 0,04 g 0,01 g
Methylglyoxal  >3 mg >0,45 mg

*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.

Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 30+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.

Warunki przechowywania: przechowywać w temperaturze pokojowej.

Masa netto: 250 g

Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl