Olej z Czarnuszki zimnotłoczony nierafinowany 250 ml
Opis
Olej z czarnuszki
uzyskiwany jest poprzez tłoczenie na zimno surowych nasion czarnuszki, dzięki czemu wszelkie cenne wartości, jakimi charakteryzują się te nasiona, zawarte są w oleju.
Olej ma wyrazisty korzenno – piekący smak oraz charakterystyczny aromat. Jego wyjątkowe właściwości zdrowotne doceniali już starożytni Egipcjanie nazywając go„ZŁOTEM FARAONÓW” a współcześnie właśnie ze względu na wyjątkowe właściwości, produkty z czarnuszki coraz częściej są wykorzystywane w kuchni, medycynie i kosmetyce.
Jak stosować olej z czarnuszki Dr Gaja ?
Olej z Czarnuszki Dr Gaja należy spożywać wyłącznie na zimno, nie jest przeznaczony do smażenia.
Można dodawać go do zimnych potraw, sałatek i surówek, ziemniaków. Nadaje potrawom intensywny, korzenny smak i aromat.
Zalecane spożycie: Jedna łyżeczka (5 ml) dwa razy dziennie, podczas posiłku.
Sposób przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla dzieci. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Olej przechowywany w niskiej temperaturze może stać się mętny - jest to proces naturalny.
Opakowanie : 250 ml
Dane techniczne
Sposób produkcji oleju | olej tłoczony na zimno |
Rodzaj oleju | Olej z czarnuszki |